onsdag 1 februari 2012

Kokoskakor!







Smidig krispig chokladkaka med kokosknäck. Kakan bakas i långpanna och kan serveras med bär och grädde. Kakan är en riktig favorit och är perfekt att servera till efterrätt eller dessert.

Till chokladbotten

4 ekologiska ägg

5 dl strösocker

200 g smör

5 msk kakao

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

2 tsk bakpulver


Rör ihop ägg, socker och rumsvarmt smör i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna och häll smeten i en långpanna. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.


Fyllning

100 g smör

200 g kokos

2 dl strösocker

1 dl sirap

1,5 dl grädde

Smält smöret, tillsätt kokos, socker, sirap och grädde. Låt det koka ihop ca 10 minuter. Ta ut kakan och bred kokosblandningen över den varma kakan och grädda ytterligare 5-10 minuter.

- Bloggat ifrån min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar